Workshops

Vanaf november 2016 verwelkomen wij u graag op ons nieuwe adres:

Broechemlei 61

2520 Ranst.

"de bijen zoemen rond hun woning

en werken aan een nijver plan

zij zorgen voor de zoete honing

wij maken er een potje van"

 

(Toon Hermans)

 

 

 

Het Bijenhuis organiseert workshops kaas maken en bier brouwen.

 

Kaas maken:

 

Een paar jaar geleden begonnen wij zelf met het maken van kaas van de melk van onze eigen geitjes.

Onze kennis over het kaasmaken is vooral afkomstig uit de praktijk in onze eigen keuken. Deze kennis

delen we graag met u om u op weg te zetten om zelf aan de slag te gaan om uw eigen kaasjes te maken.

 

We doorlopen op één avond het proces om een Goudse kaas of een zacht kaasje te maken. Dit duurt een kleine

4 uur, waarna de kaas in de pers gaat en nog een 3-tal weken zal moeten rijpen. U krijgt een korte uitleg over

het materiaal dat nodig is om kaas te maken en de verschillende stappen die nodig zijn om van melk kaas te

maken. Maar we gaan vooral concreet aan de slag, zodat u voldoende praktijk en tips meekrijgt.

 

Prijs: € 25 per persoon.

Proeverij inbegrepen.

Maximum 4 personen.

Beschikbare data: 30 september 2016, 14 oktober 2016, 21 oktober 2016,

25 november 2016, 2 december 2016, 16 december 2016.

Vraag vrijblijvend een andere datum.

Waar? Asbroek 5 in Ranst, telkens om 19.30u.

 

 

Bier brouwen:

 

Samen een biertje drinken is heel gezellig, maar iemand trakteren op een zelfgebrouwen biertje is toch nog wat anders!

Voor de workshop brouwen prikken we 2 momenten: één om te brouwen en één om te bottelen.

 

U kan kiezen tussen een brouw op basis van een bierkit of een volledige brouw van mout tot bier.

 

Bierkit:

 

Bij het brouwen op basis van een bierkit moet enkel het eindtraject van het gisten en bottelen nog gebeuren. De inhoud

van een bierkit is een concentraat van het eerste deel van het brouwen. Het maisch- en kookproces is reeds gedaan en de

verkregen vloeistof is ingedikt. Met deze bierkits kunt in een handomdraai en binnen een paar weken uw eigen bier op

tafel zetten. U kiest zelf een soort bier: Triple, Pils, Abdij, Gold, Ambiorix, Grand Cru, Diabolo, India Pale Ale, ...

 

Voor de eerste bijeenkomst voor het brouwen met een bierkit spreken we af op een avond. Na een korte inleiding over bier

brouwen in het algemeen, starten we met de praktijk. Deze brouw duurt een kleine 3 uur. Op de tweede avond, ongeveer 2

weken later, wordt het gegiste bier op fles gezet.

 

Prijs: € 30 per persoon.

Proeverij inbegrepen.

Niet inbegrepen: bierkit en flessen. Mogelijkheid tot aankopen Startpakket Basic of Startpakket Deluxe.

Maximum 4 personen.

 

 

Volledige brouw:

 

Voor een volledige brouw dient u een hele dag uit te trekken. Na een korte inleiding begint u met het maisch- en kookproces.

Alvorens het bier op vat kan om te gisten, bent u een kleine dag bezig. Na ongeveer 2 weken spreken we af om het bier op fles

te zetten.

 

Op afspraak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADRES:

GUSTAAF PEETERSSTRAAT 32D

2520 BROECHEM (RANST)

 

0478 353268

Email: bijenhuis@gmail.com

OPENINGSTIJDEN:

WOENSDAG: 13.00u - 20.00u

DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG: 10.00u - 18.00u

 

Telefonische afspraak mogelijk

Copyright @ All Rights Reserved