Workshops

Alles voor imkers, bierbrouwers, kaas- en wijnmakers;

honingproducten en geschenkmanden.

 

VANDAAG

open van 13.00 tot 20.00

 

!Vakantie van 28/10 t/m 5/11!

 

 

 

 

 

Kaas maken:

 

Een paar jaar geleden begonnen wij zelf met het maken van kaas van de melk van onze eigen geitjes.

Onze kennis over het kaasmaken is vooral afkomstig uit de praktijk in onze eigen keuken. Deze kennis

delen we graag met u om u op weg te zetten om zelf aan de slag te gaan om uw eigen kaasjes te maken.

 

We doorlopen op één avond het proces om een Goudse kaas of een zacht kaasje te maken. Dit duurt een kleine

4 uur, waarna de kaas in de pers gaat en nog een 3-tal weken zal moeten rijpen. U krijgt een korte uitleg over

het materiaal dat nodig is om kaas te maken en de verschillende stappen die nodig zijn om van melk kaas te

maken. Maar we gaan vooral concreet aan de slag, zodat u voldoende praktijk en tips meekrijgt.

 

Prijs: € 25 per persoon.

Proeverij inbegrepen.

Maximum 4 personen. Voor grotere groepen of bedrijfsbezoeken kunnen er in overleg andere formules uitgewerkt worden.

Beschikbare data: 22 september 2017 ( volzet), 6 oktober 2017 (nog 1 plaats), 20 oktober 2017 (nog 3 plaatsen),

17 november 2017, 1 december 2017, 15 december 2017.

Vraag vrijblijvend een andere datum.

Waar? Broechemlei 61 in Ranst, telkens om 19.30u.

 

 

Bier brouwen:

 

Samen een biertje drinken is heel gezellig, maar iemand trakteren op een zelfgebrouwen biertje is toch nog wat anders!

Voor de workshop brouwen prikken we 2 momenten: één om te brouwen en één om te bottelen.

 

U kan kiezen tussen een brouw op basis van een bierkit of een volledige brouw van mout tot bier.

 

Bierkit:

 

Bij het brouwen op basis van een bierkit moet enkel het eindtraject van het gisten en bottelen nog gebeuren. De inhoud

van een bierkit is een concentraat van het eerste deel van het brouwen. Het maisch- en kookproces is reeds gedaan en de

verkregen vloeistof is ingedikt. Met deze bierkits kunt in een handomdraai en binnen een paar weken uw eigen bier op

tafel zetten. U kiest zelf een soort bier: Triple, Pils, Abdij, Gold, Ambiorix, Grand Cru, Diabolo, India Pale Ale, ...

 

Voor de eerste bijeenkomst voor het brouwen met een bierkit spreken we af op een avond. Na een korte inleiding over bier

brouwen in het algemeen, starten we met de praktijk. Deze brouw duurt een kleine 3 uur. Op de tweede avond, ongeveer 2

weken later, wordt het gegiste bier op fles gezet.

 

Prijs: € 25 per persoon.

Proeverij inbegrepen.

Niet inbegrepen: bierkit en flessen. Mogelijkheid tot aankopen Startpakket Basic of Startpakket Deluxe.

Maximum 4 personen.

 

 

Volledige brouw:

 

Voor een volledige brouw dient u een hele dag uit te trekken. We starten zo rond 08.00 en eindigen ongeveer om 16.00.. Na een korte inleiding begint u eerst met mouten te schroten en daarna het maisch, filter- en kookproces.

Alvorens het bier op vat kan om te gisten, bent u een kleine dag bezig. Na ongeveer 2 weken spreken we af om het bier op fles

te zetten of als er bier is om te bottelen dezelfde dag tussen de rustige momenten door.

 

Op afspraak.

 

Basisprijs: € 40 per persoon excl het bier dat gemaakt wordt.

Inbegrepen bier proeven en een lunch.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden om een speciaal bier te brouwen voor uw eigen gebruik en mee

te nemen in een fles naar uw keuze met eigen etiket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADRES:

BROECHEMLEI 61

2520 RANST

 

0478 353268

Email: bijenhuis@gmail.com

OPENINGSTIJDEN:

WOENSDAG: 13.00u - 20.00u

DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG: 10.00u - 18.00u

 

Telefonische afspraak mogelijk

Copyright @ All Rights Reserved